FONTOS INFORMÁCIÓ A BALESETI ADÓRÓL!


2012-óta a befizetési csekkek már a baleseti adóval megnövelt összeget tartalmazzák. Minden "veterán használati módú" - beleértve a hobbi járművekre kötött - KKGF (GFB) szerződés éves díjfizetésű, így a korábbi szerződések már díjjal rendezettek.

A baleseti adóról szóló törvény alapján a biztosító elsődlegesen az adót köteles a szerződő által befizetett díjból az állam részére megfizetni. Amennyiben a befizetett díj erre nem elegendő, akkor a szerződés díjhiányossá válik. Ha a díjrendezettség napját követő 60.-dik napig a további fennmaradó díj nem érkezik meg, akkor a szerződés fedezetlenné válik. A fedezetlenségi díj - a jármű teljesítményétől függően - napi 280-660 Ft.-ig terjed személygépkocsik esetében.

A KKGF (GFB) szerződés díjnemfizetéssel történő megszűnése és ezáltal a jármű biztosítatlanná válása esetén a járművel okozott kár megtérítése a szerződőt (üzembentartót) terheli!

A befizetett díjakat a biztosító elsősorban az adó, azt követően a fedezetlenségi díj, és csak utoljára a kockázati díj rendeltetésre fordítja.

Amennyiben a jármű nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, akkor az üzembentartónak önbevallással kell az adót megfizetnie.

További információ és segítség kérése esetén kérjük forduljanak Irodáinkhoz!